nieuws_startbouw

Op woensdag 5 november verzamelden pers en genodigden zich voor de start bouw van de nieuwe Lumière Cinema aan het Bassin.

Onder het toeziend oog van de wethouder van cultuur is een deel van de ketels van de voormalige elektriciteitscentrale gedemonteerd. De start bouw handeling is symbolisch voor het nieuwe Lumière. Het momumentale, industriële pand is rijk aan historische schatten die voor een groot deel het gebouw zijn eigen karakter geven.

Mieke Damsma, Nico Haenen en David Deprez

Nico Haenen, directeur van Lumière en incidenteel bouwopzichter, zal als een schatkistbewaarder ervoor zorgen dat deze oude ornamenten weer een plek krijgen in het nieuwe gebouw.

Interieur van Villa Augustus door Dorine de Vos

Hij wordt daarin bijgestaan door Dorine de Vos die adviseert over het interieur. Niet de minste, want De Vos tekende eerder voor de inrichting van Hotel New York in Rotterdam en Villa Augustus in Dordrecht. Met de horecagelegenheid en terras onder leiding van John Kampstra (café Zuid, café Marks & Kampstra) wordt Lumière straks een nieuwe trekpleister in de stad waar filmcultuur in de volle breedte kan worden beleefd.

2807

Categories: Nieuws