Kom deze zomer voorproeven van het nieuwe Lumière op 22 augustus 2015 aan het Bassin

LUM050-WTK02-Website-630x300

Volgend jaar zomer huist Lumière Cinema in het voormalige ketelhuis aan het Bassin. Een Geheimtip die we nu al willen onthullen voor je. Hoe kan dat beter dan met een openluchtcinema? Met de voeten nog net niet in het water (maar het filmscherm wel) kun je alvast mijmeren hoe het volgend jaar zal zijn.
We schotelen je een ongedwongen zomerse avond voor met een film die je meeneemt naar andere werelden. Je kunt nog meebeslissen of dat Argentinië, Saoedi-Arabië of Egypte/ Israël wordt. Rond 8 augustus presenteren we op onze facebookpagina namelijk onze top 3: Wild Tales, Wadjda en The Band’s Visit. Jij kiest welke jouw voorkeur heeft. De film met de meeste stemmen, ga je op 22 augustus zien.
De parkeerplaats aan het Bassin toveren we voor de gelegenheid om tot filmzaal onder de sterren. Stoelen staan klaar. Aangezien ons toekomstig terras volop in de steigers staat, tappen we de heerlijkste pilsjes van het mobiele vat. Wil je een hapje eten, dan kun je terecht bij onze buren aan het Bassin. De restaurants hebben een speciaal aanbod.
Aanvang film: 21 uur

Vanaf 20.00 uur ben je al welkom voor lekkere plaatjes en frisse pintjes.

Eten bij het Bassin kun je regelen op eigen gelegenheid voor aanvang van de film.

Volg de laatste info op:
www.letsgolumiere.nl
www.facebook.com/letsgolumiere

Filmbeschrijvingen (vanaf 8 augustus kun je via Facebook je stem uitbrengen):

The Band’s Visit
Eran Kolirin, Israël, VS, Frankrijk 2007. 85 min., Hebreeuws, Arabisch, Engels gesproken, Engels ondertiteld. Met: Saleh Bakri, Ronit Elkabetz, Sasson Gabai

(kijkwijzer: AL)
In de melancholieke tragikomedie THE BAND’S VISIT stranden acht leden van een Egyptische politiefanfare per ongeluk in een Israëlisch woestijndorpje. Noodgedwongen dienen de muzikanten hier te overnachten en treden ze in contact met de lokale joodse bevolking. In de film zetten Egyptenaren en Israëliërs hun onderlinge politieke en geloofsverschillen aan de kant. Na de wereldpremière in Cannes maakte THE BAND’S VISIT een zegetocht langs internationale filmfestivals. De film won tevens twee European Film Awards.

Wadjda
Haifaa Al Mansour, Saoedi-Arabië, Duitsland 2012, 98 min., Arabisch gesproken, Engels ondertiteld. Met: Waad Mohammed, Reem Abdullah, Abdullrahman Al Gohani

(kijkwijzer: 12, discriminatie)
De tienjarige Wadjda wil een fiets kopen om tegen haar vriendje Abdul te kunnen racen. Er zijn echter wat hobbels op de weg: ze heeft geen geld en Saoedische meisjes horen niet te fietsen. Het moderne sprookje WADJDA werd geregisseerd door de eerste vrouwelijke filmmaker van Saoedi-Arabië. Al Mansours verhaal van een meisje dat wil breken met de conservatieve tradities van haar land, stelt op een laagdrempelige manier de ongelijke positie van vrouwen in Saoedi-Arabië aan de kaak.

Wild Tales
Damián Szifrón, Argentinië, Spanje, 2014, 122 min., Spaans gesproken, Engels ondertiteld. Met: Ricardo Darín, Óscar Martínez, Leonardo Sbaraglia

(kijkwijzer: 16, geweld, grof taalgebruik)
Wie heeft er nooit eens last van opgekropte woede? In het zwartkomische WILD TALES toont de Argentijnse regisseur Damián Szifrón wat het gevolg kan zijn als gewone mensen hun frustraties de vrije loop laten. Elke episode in dit humoristische zesluik is te vangen onder de noemer wraak. De uitgedaagde automobilist, de vader die de misdaad van zijn zoon afkoopt, de bruid die op haar trouwdag de ontrouw van haar aanstaande ontdekt. De grenzen van de tolerantie blijken makkelijk bereikt.

3188

Categories: Nieuws