Koop een stoel!

Voordat het nieuwe Lumière de deuren opent, hebben wij nog een belangrijke taak: ervoor zorgen dat Lumière Lumière blijft. Behalve met de bijzondere films is dat met de ongedwongen sfeer en de informele ambiance die je van ons gewend bent. Lumière Cinema als verlengstuk van je huiskamer.

De gemeente Maastricht, als eigenaar van het gebouw, zorgt voor de verbouwing en de oplevering. De inrichting nemen we zelf ter hand: de tafels, de stoelen, de gordijnen, de verlichting, de entree. Voor een sfeervolle en ontspannen omgeving waar je vrienden ontmoet, de krant leest bij een kop koffie, napraat over een bijzondere film. Die sfeervolle omgeving waar bezoekers ons zo om waarderen.

Die inrichting kost minimaal € 125.000. En daar hebben we dringend je hulp bij nodig. Je kunt Lumière steunen door de symbolische aankoop van een bioscoopstoel. Met de ANBI-status van Lumière is dat fiscaal nog aantrekkelijk ook. Met andere woorden: een deel van je geld krijg je terug van de belastingdienst.

Je hoeft alleen maar via dit formulier je interesse kenbaar te maken. Wij nemen persoonlijk contact met je op.

knop interesse bioscoopstoel

Hoe werkt het?
 • een stoel kost € 499
 • meerdere stoelen kopen kan ook, er is geen limiet. Je kunt dus ook een rij stoelen kopen. Een hele zaal mag ook.
 • je kunt je stoel ook ‘opdragen’ aan iemand. Met een speciale boodschap kun je bijvoorbeeld je geliefde, je ouders, een vriend, je baas, je (klein)kind of je huisdier eren.
Wat krijg je ervoor terug?
 • als donateur stap je als allereerste over de drempel van het nieuwe Lumière. Nog voor de officiële opening nodigen we je uit voor een exclusieve opening, speciaal voor de donateurs.
 • een jaar lang gratis naar de film. Na de opening ontvang je nader bericht over deze VIP-pas die overigens strikt persoonlijk is. Koop je met meerdere personen een stoel, dan ontvangt één persoon een pas op zijn of haar naam. Koop je meerdere stoelen dan ontvang je per stoel een pas als je ons laat weten voor wie deze bestemd is.
 • je naam – of die speciale boodschap – wordt vermeld op de stoel
 • onze eeuwige dank
Wist je dat….

….je ook in termijnen kunt betalen? Je kan namelijk in 5 termijnen betalen.
….je ook een stoel cadeau kunt doen? Of kunt opdragen aan iemand?
….je ook samen met broer, zus, vrienden of een vereniging een stoel kunt kopen?
….je een speciale boodschap kwijt kunt op de stoel? Aan je geliefde, je moeder, je kleinkind, …

Onze verhuizing schept niet alleen veelbelovende kansen, maar is ook noodzakelijk. Waarom?
 • Onze huidige locatie veroudert zienderogen. De foyer en de zalen worden te klein, voor reguliere filmvoorstellingen maar ook voor specials en premières.
 • We willen en moeten onze landelijke positie verstevigen in een filmwereld die niet stilstaat. Daarom moeten we volledig bij zijn op het gebied van apparatuur, digitalisering en comfort van de zalen
 • We willen actueel en bijzonder blijven in ons filmaanbod. Daarom moeten we ook letterlijk de ruimte hebben om te kunnen programmeren.
 • De combinatie van film en eten is dé manier om ook in de toekomst aantrekkelijk te blijven: horeca is onmisbaar voor de exploitatie van een filmtheater.

foto: www.philipdriessen.com