Het nieuwe Lumière

In tien jaar tijd hebben we ruim twee keer zoveel bezoekers mogen verwelkomen. Nu we zo stilaan uit onze jas zijn gegroeid, is een nieuwe locatie een logische stap.

Kortom: we zijn verhuisd!

De goede films blijven. Ook de ongedwongen, informele sfeer die je van ons gewend bent, hebben we meegenomen. Zalen zijn een maatje groter, voorzien van de nieuwste technieken en meer comfort. De openingstijden hebben we verruimd, met meer aandacht voor speciale evenementen zoals eenmalige premières, festivals en lezingen. Tijdens een lunch of diner kun je ontmoeten en napraten, al dan niet op ons schitterend zonnig terras met het Bassin aan je voeten.

Een nieuwe vertrouwde plek om elkaar te ontmoeten, met film als motor. Een huiskamer voor de trouwe filmganger en de doorwinterde cinefiel. Een thuis voor (internationale) studenten en expats. Een podium voor filmtalenten uit de regio en daarbuiten. Een netwerkplek voor zakelijk Zuid-Limburg.

Dat alles op de drempel van de Sphinx, in de monumentale elektriciteitscentrale van de voormalige aardewerkfabriek. Een plek die verbonden is met de rijke geschiedenis van de stad en die tegelijkertijd grootstedelijkheid ademt.

film-LA-GRANDE-BELLEZZA-paolo-sorrentino