Lumiere Cinema Café Restaurant
Een kleine twee jaar nadat de schop de grond in ging, wordt eind september de verhuizing in gang gezet naar het prachtig gerestaureerde, monumentale pand van de oude Sphinxfabrieken op de drempel van de nieuwe stadswijk Sphinxkwartier. In de centrale hal waar vroeger de stoom en stroom werden opgewekt voor de fabriek, komt een monumentaal café/ restaurant met 150 zitplekken en uitzicht over de binnenhaven het Bassin. De inrichting door Dorine de Vos, voormalig eigenaar en art director van Hotel New York in Rotterdam en Villa Augustus in Dordrecht, maakt Lumière Cinema Café Restaurant tot een sfeervolle en intieme ontmoetingsplek met grootstedelijke uitstraling. Door NRC al opgenomen in de top 5 van filmtheaters waar het goed toeven is.

Interieur
Impressie café restaurant © Dorine de Vos

Opening en openingsfestival
Na drie weken proefdraaien, gaan op vrijdag 14 oktober de deuren officieel open. Een opening die samenvalt met het 40-jarig bestaan van Lumière op precies dezelfde datum. Op dat moment zijn alle zalen in gebruik en is de horeca volledig operationeel. Wat volgt is een publieksfestival van zaterdag 15 t/m zondag 30 oktober met uiteraard veel films, klassiekers in het kader van 40 jaar filmhuis, een speciale cinekid editie in de herfstvakantie, een aanzienlijk programma Engels gesproken of ondertitelde films, leuke publieksacties en meet & greets met makers/ acteurs.

Toekomstbestendig
Het nieuwe Lumière bestaat uit 6 multifunctionele zalen met in totaal 500 stoelen waarvan een grote premièrezaal met 160 stoelen, een filmlab voor regionale makers en een groots opgezet café/ restaurant. Door de verhuizing kan Lumière, als een van de grootste filmtheaters in Nederland en het enige premièretheater in Limburg, haar landelijke en regionale positie behouden en zelfs verstevigen. In de toekomst is het allerbeste filmaanbod gegarandeerd. De aanvulling met een 7/7 horeca wordt steeds belangrijker voor de exploitatie van een filmtheater. Naar de film gaan is meer en meer een avondje uit. Een combinatie van film en eten is de manier om ook in de toekomst aantrekkelijk te blijven.

Data in aanloop naar de opening:

  • 11 september: Open Dag tijdens het Parcours en de Open Monumenten-Dagen
  • 17 september: afscheid van de oude locatie aan de Bogaardenstraat 40b
  • 18 september t/m 22 september: Lumière gesloten
  • 23 september t/m 13 oktober: Open voor publiek: openingskorting, alle filmtickets €6,-
  • 14 en 15 oktober: officiële grand opening
  • 15 t/m 30 oktober: Lumière grand opening festival

8763

Categories: Nieuws